Algemene informatie schoolbezoek

Een museumles bestaat uit een introductie over archeologie en het werk van archeologen en het museum door de museumdocent. Deze introductie wordt centraal gegeven bij de opgravingsreconstructie. Daarna gaan de leerlingen in groepjes (4 a 5 leerlingen per groepje) uiteen om opdrachten te maken. Hiervoor is een standaard pakket aanwezig met opdrachten en vragen door het hele museum.

Maatwerk mogelijk!
Op aanvraag en in samenwerking met de docent kan ook invulling worden gegeven aan een specifiek thema (bijvoorbeeld aansluitend op lessen in de klas ).

Data, tijden en kosten
Een schoolbezoek vindt altijd altijd plaats buiten openingstijden van het museum: op maandag en dinsdag tussen 9:30-16:00 en woensdag tussen 9:30-12:30. Andere dagen en tijden in overleg. Een aanvraag voor een museumles dient minimaal twee weken van te voren doorgeven te worden. De kosten voor een museumles bedragen €70,00 euro per groep.

Reserveren of meer informatie
Wilt u een bezoek reserveren of meer informatie? Of heeft u een suggestie of wens voor een specifiek thema voor een bezoek met uw klas?  Neem dan contact op met Marjolein van den Dries (educatie, aanwezig op maandag en woensdag) via 023-5115031 of per e-mail naar mvddries@haarlem.nl

Leskist: een koffer vol scherven
U kunt bij ons de leskist 'Een koffer vol scherven' lenen. In de leskist zitten een docentenhandleiding, een set werkbladen voor leerlingen, een dvd, een tijdbalk en 15 tot 20 archeologische vondsten. De werkbladen en opdrachten zijn ingedeeld rond het thema wonen in respectievelijk de prehistorie, Romeinse tijd en de Middeleeuwen. Kortom een kist om een paar archeologielessen mee te vullen! U kunt de leskist reserveren door een mailtje te sturen naar mvddries@haarlem.nl

Een deel van de informatie (werkbladen) is digitaal beschikbaar en kunt u downloaden via de website.
'een koffer vol scherven' .