Programma Open Monumentendagen & Haarlem Cultuur Festival

Wij doen mee met de Open Monumentendagen én het Haarlem Cultuur Festival op zaterdag 8 en zondag 9 september. Tijdens de Open Monumentendagen kan iedereen binnenkijken bij een groot aantal monumenten die onze stad rijk is. In een aantal monumenten is ook een apart programma. Bekijk het overzicht in het programmaboekje.

Haarlem Cultuur Festival is dé opening van het culturele seizoen van Haarlem. Er is dit weekend ook van alles te beleven op gebied van kunst en cultuur. Neem een kijkje op de website voor een overzicht van alle locaties en activiteiten https://haarlemcultuurfestival.nl/

Speciale openingstijden Archeologisch Museum Haarlem
Zaterdag zijn wij open van 10.00-17.00 uur.
Zondag zijn wij open van 12.00-17.00 uur.

Programma
Beide dagen zijn er veel verschillende (gratis) kinderactiviteiten:  is er een fotospeurtocht voor kinderen door ons bijzondere gebouw en kinderen kunnen met het kastelenlego zelf een kasteel of middeleeuws gebouw maken. Ze kunnen als archeoloog voor een dag aan de slag, speurtochten doen of een kleurplaat van een bijzonder bord maken.

Zaterdag: workshop mozaïeken: scherven brengen geluk
Wil je creatief aan de slag én iets leuksmaken om mee naar huis te nemen ? Doe dan zaterdag mee met de workshop mozaïeken . Ga onder leiding van kunstenares Annemarie Sybrandy aan de slag om een mooi mozaïek te maken. De workshop wordt doorlopende gegeven en iedereen kan aanschuiven aan de tafel (tot 10 jaar onder begeleiding van een volwassenen). De kosten bedragen 2,50 euro per werkje (contant te voldoen).