Recordaantal van 19.800 bezoekers voor ons museum in 2018

In 2018 heeft ons museum een recordaantal bezoekers mogen ontvangen: ruim 19.800. Dat is een stijging van tien procent ten opzichte van 2017 en de jaren ervoor. Veel Haarlemmers maar ook toeristen weten het leukste museum onder de grond te vinden. Dat het museum veel toeristen ontvangt, is terug te lezen in ons gastenboek waar vele enthousiaste reacties van bezoekers in diverse talen in staan.

Ook steeds meer Haarlemmers weten het museum te vinden. Zoals ouders met kinderen die graag nog eens terugkomen voor de vele (gratis) kinderactiviteiten waaronder de mini-opgraving, kleurplaten en speurtochten. Het museum is vijf dagen per week open en gratis toegankelijk mede dankzij de inzet van de vele vrijwilligers die bij het museum actief zijn.

De tentoonstellingen Schat in het hart van de stad, Van Heinde en Verre en Haarlem onder vuur mochten op vele bezoekers rekenen het afgelopen jaar. Daarnaast heeft het museum veel bezoekers getrokken tijdens verschillende evenementen, zoals de Open Monumenten Dagen, de Nationale Archeologiedagen, het Kunstlijn weekend en de viering van de Verjaardag van Haarlem. “Wij organiseren tijdens deze evenementen vaak iets extra’s en zoeken graag de samenwerking met andere erfgoed- en cultuurpartners in Haarlem en daarbuiten. Voor nieuwe initiatieven staan wij open, al dan niet in de erfgoedsector, om te verbreden en nieuwe doelgroepen naar ons toe te trekken. Zoals eind november toen wij de eerste locatie waren op de route van de eerste editie van de Haarlem Urban Trail. De ruim 3000 mensen die een flitsbezoek aan ons museum brachten, hebben wij niet meegeteld bij deze bezoekcijfers maar wij hopen ze natuurlijk wel eens terug te zien” aldus conservator Marjolein van den Dries.

Daarnaast ontvang het museum ook buiten openingstijden vele schoolklassen (in 2018 ruim 1000 schoolkinderen), divers naschoolse opvang instellingen en worden in de avonduren lezingen georganiseerd.

Lees hier het volledige persbericht.

Fotograaf: Wiebrig Krakau
Foto: Wiebrig Krakau