Lezing: 23 maart bouwhistorisch onderzoek Gierstraat: gaat niet door

Update: in verband met de ontwikkelingen rondom het coronavirus zijn wij helaas genoodzaakt om de lezing op 23 maart niet door te laten gaan. Wij gaan na of er in april nog een moment komt om de lezing te houden. Houdt hiervoor onze berichtgeving in de gaten.

Maandagavond 23 maart geeft bouwhistoricus Michel van Dam (IDDS) een lezing over zijn onderzoek aan de Gierstaat: Gat in de Gierstraat, een boven- en ondergronds avontuur. Michel van Dam heeft het pand aan de Gierstraat onderzocht en vertelt over het onderzoek in zijn lezing op maandag 23 maart.

Aanleiding voor het onderzoek was de sloop van dit pand en daarbij is behalve bouwhistorisch ook archeologisch onderzoek gedaan. Dit ga een mooi inkijkje in het verleden: het levensverhaal van een winkel-woonhuis en zijn bewonder. Een verhaal dat begint bij de rampzalige stadsbrand in Haarlem in 1576 en doorgaat tot de sloop in 2017.

De lezing begint om 20.00 uur, de deuren van het museum gaan om 19.30 uur open. Toegang gratis, wel even aanmelden via info@archeologischmuseumhaarlem.nl om zeker te zijn van een plekje.