Vrijwilligers

 

De vrijwilligers maken het verschil!

Het museum is gratis toegankelijk en open van woensdag tot en met zondag 13-00-17.00 uur. Jaarlijks ontvangen wij 18.000 bezoekers, individuele bezoekers en schoolgroepen.
Dankzij een enthousiast team van vrijwilligers kan het Archeologisch Museum Haarlem vijf dagen per week (gratis!) open zijn voor het publiek. Lees hier meer over de vrijwilligers in ons museum!

Vrijwilligersfuncties in ons museum
In ons museum zijn wij altijd opzoek naar vrijwilligers als publieksmedewerkers en educatiemedewerkers.  Als publieksbegeleider ben je het aanspreekpunt voor onze bezoekers in het museum.Je zorgt ervoor dat het museum optijd open is en sluit het museum aan het einde van de dag.  Je werkt minimaal twee middagen per maand in het museum tijdens een van de dagen dat het museum open is. Je werkt altijd samen met een collega. 

Als educatiemedewerker ontvang je schoolklassen die bij ons een educatieprogramma hebben geboekt. Dit vindt altijd plaats buiten openingstijden van het museum (maandag, dinsdag, woensdag- en vrijdagochtend). Samen met een collega ontvang je de klas, vertel je kort iets over archeologie en begeleid je de leerlingen bij het maken van de opdrachten (in groepjes). Je bent aanspreekpunt voor vragen en vind het leuk om aan kinderen te vertellen over archeologie in Haarlem. Je hoeft geen archeoloog te zijn of kennis van archeologie te hebben. Dit leer je snel door een paar keer mee te lopen, er is een informatiemap en je krijgt informatie van de conservator en stadsarcheoloog om je goed wegwijs te maken.  Voor deze funcatie moet je het leuk vinden om met kinderen te werken. De werkdagen en tijden zijn in overleg. Schoolbezoeken vinden vooral plaats in oktober-november en februari-mei gedurende de schooltijden.

Gezellig team
Als vrijwilliger in ons museum maak je deel uit van een hecht en gezellig team van ruim 25 vrijwilligers. wij organiseren een keer per jaar een uitje voor alle vrijwilligers. Elk kwartaal is er een vrijwilligersbijeenkomst, waarbij alle lopende zaken worden besproken en een thema (nieuwe tentoonstelling, veiligheid etc.) centraal staat. Dit wordt altijd afgesloten met een gezellige borrel. Uiteraard worden alle vrijwilliger uitgenodigd voor alle lezingen en openingen van tentoonstellingen. Eens per twee maanden verschijnt de digitale nieuwsbrief. 

Lees hier meer over de functies en heb je interesse? Stuur dan een mailtje naar Marjolein van den Dries voor een kennismakingsgesprek: mvddries@haarlem.nl